Hun satt i vinduskarmen og så ut på omverdenen. Det var grått og tungt ute, og bortsett fra en bil en gang i blant kunne hun ikke se noe tegn på liv. Gatelysene gjorde at de fargeløse omgivelsene nesten så ut som et maleri. Hun satte fra seg koppen med engelsk te som hun hadde kjøpt da hun var i Birmingham med kjæresten i sommer. Hun hadde sittet med den i hendene så lenge at den hadde blitt kald. Lyden av koppen som traff vinduskarmen brøt stillheten og fikk henne til å innse hvor tomt det var i leiligheten.

Blikket hennes flyttet seg fra gaten utenfor og begynte å vandre rundt i rommet. Alt minnet om ham. Veggene som hadde det samme tremønstret som hytta hans hvor de hadde vært i påskeferien, lampen i hjørnet som han fikset etter han knuste den i fylla, sofaen hun hadde funnet ham sovende på morgenen etter de kranglet den gangen i mars, maleriet moren hans hadde malt, som alltid hang skjevt.

Hun kjente en tomhet i hele kroppen. Det var som om hun hadde følt så mye at hjernen hennes tenkte «Nei, dette gidder jeg ikke mer,» og stengte av følelsesdelen, og hun klarte ikke å bestemme seg for om hun likte det eller ikke. Venner og familie hadde alltid kommentert at hun var for innestengt og vanskelig å lese, men dette var første gangen hun ikke klarte å lese seg selv.

Den siste tiden hadde gått i ett, det var nesten som hun ikke merket at dagene forsvant. Hverdagene besto av rutiner som ble gjort automatisk. For bare noen uker siden hadde hun gledet seg til hver nye dag, men nå kunne hun ikke brydd seg mindre. Med et sukk reiste hun seg fra vinduskarmen og gikk mot soverommet. Gulvet var kaldt mot de bare føttene hennes.

Hun åpnet døren og skrudde på lysbryteren som hun alltid måtte bruke litt tid på å finne når det var mørkt. Lyset avslørte den uredde sengen som virket så alt for stor uten ham. Skjorten han hadde glemt lå krøllet sammen i det ene hjørnet. Den luktet fortsatt av ham, noe som var godt og helt jævlig på samme tid.

Reklamer

One thought on “Hun satt i vind…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s